Florbalový turnaj - I. stupeň

16.12.2014 19:29

V úterý 16. prosince se několik žáků prvního stupně zúčastnilo vánočního florbalového turnaje na ZŠ Elišky Přemyslovny v Brně. Družstvo nastoupilo ve složení Petr Čáp (branka), Jan Uher, Zdeněk Kovář, Jan Korec a Jakub Frydryšek

První zápas pro nás skončil velice slibně. Soupeře jsme drželi v neustálém tlaku a výsledkem bylo vítězství 5:0. Říká se ale, že první vyhrání z kapsi vahání. Do druhého zápasu jsme nastoupili se stejnou vervou ale tým Azuriti byl těžším soupeřem. Ze začátku hry jsme byli většinou v ofenzivě. Každý náš gól nám soupeř dokázal vrátit. V závěru jsme neudrželi vedení 3:2 a po napínavém závěru jsme bohužel prohráli těsně 3:4. 

Nejtěžším soupeřem nám byl modrý tým ZŠ Ostopovice. Přestože nad námi měli Ostopovičáci technickou převahu, dokázali jsme kvalitní obranou dlouhou dobu držet bezgólový stav. V poslední minutě zápasu jsme ale nedokázali ohlídat výborného ostopovického útočníka a dostali gól. Přestože jsme po obdrženém gólu začali hrát mnohem ofenzivněji, nepodařilo se nám stav zápasu otočit a naopak jsme dostali další gól a zápas končil za skóre 0:2 v náš neprospěch. Přes prohru to byl nejhezčí a nejnapínavější zápas, který jsme na turnaji odehráli. 

Díky třetímu místu ve skupině jsme postoupili do souboje o 5. místo. Standardní hrací doba skončila za skóre 1:1 a tak došlo na nájezdy. Při nich se ukázaly nejen schopnosti střelců ale zejména brankaře Petra Čápa, který tým podržel a zajistil mu celkové páté místo. 

Kromě 5. místa v turnaji si odvážíme také jednu individuální cenu. Jan Korec se stal s devíti góly druhým nejlepším střelcem turnaje

Zároveň nás velmi potěšilo, že si několik učitelů všimlo velkého posunu v našich výkonech od minulé návštěvy. 

Všem hráčům patří veliký dík za jejich zápal, snahu a chuť reprezentovat naši školu i mimo okres. 

 

Jakub Vaštík

 

 

Fotogalerie: Florbalový turnaj - I. stupeň