Odpoledne pro rodinu a školu v Bohdalicích

24.06.2013 09:50

V Bohdalicích se v pátek 21. června, stejně jako v loňském roce, proměnil na několik hodin místní zámecký park v kouzelné sportoviště, kde si rodiče s dětmi vzájemně změřili své síly v kláních, která si pro ně připravili učitelé zdejší základní školy.

Po úvodním slovu paní ředitelky byly v parku společnými silami zejména šikovných tatínků zasazeny tři krásné stromy, které škole daroval pan Machala z Manerova.

Poté už ale zavládlo sportovní nadšení a týmy se pustily do kouzelného parku plnit zapeklité úkoly. Kromě střelby ze vzduchovky a vrhání koulí v Bohdalském petángu, museli soutěžící zodpovědět pohádkové otázky kouzelných vil, rozluštit regionální tajemnosti, prolézt pavučinou či umět srazit co největší počet zákeřných trpaslíků. Procvičili také paměť a své pocity. Po téměř dvouhodinovém zápolení byly vyhlášeny a odměněny nejúspěšnější týmy a všichni účastníci dostali drobné ceny za své nejen sportovní výkony.

A protože počasí bylo jak vymalované, přišly k duhu i špekáčky. Vlastnoručně opečené chutnaly výborně! Taková dobrá průprava na prázdniny, které nás všechny už tahají za nohavice :-)

Jana Žďárská

Fotogalerie: Odpoledne pro rodinu a školu v Bohdalicích