Vánoční besídka

11.12.2019 06:38

   Vánoční besídka se v letošním roce nesla v duchu celého adventního období. Nejdříve rodiny čekala prezentace vánočních fotografií, která spolu s ozářeným vánočním stromečkem, všechny přítomné naladila na příchod dětí. Děti se besídky již nemohly dočkat, pilně ji se svými učitelkami nacvičovaly a toužily se předvést svým rodinám. 

   Tak jako adventní období začíná příchodem paní Zimy, stejně začalo i první vystoupení. Paní Zima a její pomocnice zatancovaly svůj tanec, zarecitovaly básničku o tom, jak by se paní Zima chtěla vdávat a vypustily směrem k nebi balónky, které vykouzlily krásnou zimní atmosféru. Následovala písnička Vánoční čas, u které si hned několik odvážných dětí zazpívalo do mikrofonu. Společnou píseň vystřídal tanec sněhových vloček a básnička o padajících vločkách, dále veselý taneček sněhuláčků spojený s tanečkem se sněhovými koulemi a básnička o tom, jak postavit sněhuláka. V polovině vystoupení vtrhli se svým řáděním také čertíci, kteří nejen zatancovali,ale také dramaticky ztvárnili život v pekle. Čertíci také  nezapomněli předvést svou čertovskou básničku, stejně jako hvězdičky, které zářily nejen svým oblečením, ale také vánočním tanečkem. Jako poslední přiletěli andílci, kteří svým něžným tancem vykouzlili úsměv na všech tvářích. Na konci svého vystoupení slíbili andílkovi i maminkám, že vydrží nezlobit až do Vánoc. 

   Celou besídku ukončilo sólové vystoupení Adélky, která s velkou odvahou zazpívala vánoční přání všem rodinám spolu se vzkazem, že by o Vánocích neměl být nikdo sám. K tomuto přání se připojuje i celý kolektiv MŠ. :-)