Žáci 5. ročníku se zúčastnili 7. ročníku česko-slovenského projektu: Záložka do knihy spojuje školy: Čtu, čteš, čteme

26.10.2016 18:57

Dvacet žáků 5. ročníku se v říjnu 2016 pod vedením paní ředitelky zúčastnilo mezinárodního projektu na podporu čtenářství a čtenářské gramotnosti vyhlášeného Slovenskou pedagogickou knižnicou v Bratislave a Knihovnou Jiřího Mahena v Brně.

Cílem projektu bylo navázání kontaktů mezi českými a slovenskými základními školami a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih.

V rámci dílen čtení žáci vyrobili záložky do knih pro své kamarády ze spřátelené slovenské školy - Základní školy, Biskupická 21, v Bratislavě. Výrobu záložek pro své slovenské kamarády střídali se čtením vlastních knížek. Na každou záložku pak napsali název knihy, kterou právě čtou a vyjádřili, proč je čtení baví a co jim přináší.

Každý žák 5. ročníku vyrobil jednu záložku, tedy všech 20 záložek je už na cestě českou poštou do Bratislavy. Každým dnem očekáváme 20 záložek od dětí ze Slovenska a moc se na ně těšíme!!!

A mimo jiné: vzájemně jsme si vyměnili nejen záložky, ale také cukrovinky, které budeme mlsat (samozřejmě mimořádně) při čtení našich knížek :-)

Spolupráce mezi oběma školami probíhala naprosto perfektně a všichni jsme si projekt velmi užili!!! Už teď se těšíme na další ročník :-)

 

Karin Šulcová a žáci 5. ročníku ZŠ v Bohdalicích

Fotogalerie: Žáci 5. ročníku se zúčastnili 7. ročníku česko-slovenského projektu: Záložka do knihy spojuje školy: Čtu, čteš, čteme

Fotogalerie: Fotografie z partnerské školy