Den dětí

05.06.2013 23:45

1. třída

Žáci 1. ročníku vyrazili v úterý 28.května na školní výlet na zámek v Bučovicích. Na nádvoří zámku nás stylově uvítal flašinetář, který děti pozval na žonglérskou a výtvarnou dílnou. Po té následovala kostýmovaná prohlídka místního zámku a loutková pohádka O Palečkovi v podání divadla Komedianti na káře.

V naší třídě je plno malých hasičů, a tak nás zlákala i výstava v místním muzeu z historie hasičské výzbroje a výstroje.

Výlet jsme zakončili krátkým seznámením se zámeckou zahradou.

V úterý 18.6. nás čeká ve vyškovské knihovně Karla Dvořáčka slavnostní Pasování prvňáčků na čtenáře. 

 

2. a 3. třída

 

Během školního roku připravujeme různé dárečky pro maminky, oslavujeme různé svátky, připravujeme vystoupení pro rodiče. A tak si zaslouží oslavit svůj svátek i děti.

My jsme se vydali do Vyškova do knihovny, kde pro nás paní knihovnice připravily zajímavý program.  Nejen, že jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí z oblasti literatury, ale také jsme si potrénovali naše hlavičky různými hlavolamy a rébusy.

 

4. a 5. třída 

Žáci 4. a 5. ročníku se v letošním roce dohodli na tom, že svůj svátek stráví v DinoParku a ZOO ve Vyškově. Ačkoli počasí strašilo, pršelo a mračilo se, v půl děváté, kdy jsme vyšli, pršet přestalo a do konce výletu už nezačalo.

Po příchodu do ZOO jsme čekali jen chvíli na DinoExpress a už se jelo. V DinoParku jsme obešli všechny vystavené exponáty, nezapomněli jsme se vyfotit ve všech možných i nemožných pózách a navštívili jsme 4D film, kde byl hlavním hrdinou malý Triceratops. Velice brzy jsme pochopili čtvrtý rozměr - ve chvíli, kdy se blížil nebezpečný predátor, zachvěla se nám pod nohami zem.

Samozřejmě nechyběla návštěva všech DinoShopů, zejména pánové nakoupili černý sliz, všichni pak hromady hranolek a párků v rohlíku, lízátek a bonbónů.

Potom jsme se přesunuli zpět do ZOO, kde byl největším tahákem Babiččin dvoreček. No a samozřejmě prolízačky a houpačky a opět DinoShop.

Ale to už se náš čas naplnil a tak jsme se vydali zpět na základnu, kde nás jako zlatá tečka za báječným výletem čekal úžasný oběd.

MDD se vydařil a my už se těšíme na školní výlet, kdy se vydáme pěšky dobýt Větrníky! :-)

 

7. třída

Sedmáci strávili den dětí v muzeu v Bohdalicích. 

8. třída

Osmáci se na Den dětí vydali do přírodních zahrad v Rousínově.

 

Počasí nám  ale moc nepřálo, proto jsme  si v zahradách ukázali všechny důležité znaky přírodních zahrad a pak jsme se vydali podívat také na další zajímavosti ve městě Rousínově.

9. třída

Původně plánovaný pěší výlet po okolí Bohdalic jsme museli zrušit kvůli nešťastnému počasí. Vydali jsme se tedy do sportovního centra ve Vyškově, kde jsme si vyzkoušeli pro mnohé nový a zajímavý sport - bowling. Ze začátku bylo těžké nasměrovat kouli tak, aby neskončila v járku a "nevymetla pavučiny". Po půlhodině hry jsme ale všichni házeli jako zkušení bowlingáři. 

Po krátkém rozchodu, kdy jsme si stihli nakoupit nezbytné zbytečnosti jsme se spolu s novou zkušeností vrátili domů. 

Fotogalerie: Den dětí