Den dětí v 5. třídě

02.06.2021 23:23
Den dětí v naší třídě nebyl obyčejný, šli jsme totiž na výlet. Ráno jsme na první hodinu přišli do školy, protože venku bylo ještě chladno. Dívali jsme se na film o 1. světové válce, o tom, co ji spustilo a jak skončila. Bylo to drsné. Potom jsme šli ven. 
První cesta vedla na kamínkové hřiště. Tam jsme soutěžili ve skoku z houpačky do dálky a do výšky. Další zastávka byla u Kozlanského rybníku, kde jsme opékali špekáčky a marshmellouny a hráli na schovku. Skrýše byly nápadité. Za stromy, v keřích, u potoka i za udírnou. Když jsme všechno snědli, uhasili oheň a dohráli hry, vyšli jsme k hřišti u ubytovny. Cestou jsme hráli schovávací bojovku. Jen jsme nesměli skákat do obilí. Cesta utekla rychle. Na hřišti jsme se vystřídali se sedmou a čtvrtou třídou. 
Točili jsme se na kolotoči, jezdili na tobogáně a na lanovce. Pak jsme šli utratit trochu peněz z třídního fondu. Koupili jsme si nanuky dle chuti. A byl čas, pomalu se vrátit do školy.nechtělo se nám jít přes kopec, tak jsme se vraceli po cyklostezce. Tam jsme potkali pána, který nesl pod bundou pruty na špekáčky, které byly naší paní učitelky. Dobrovolně jí je vrátil a tak jsme se vrátili bez ztrát do školy. Byl to super den, zatím nejlepší výlet v tomto roce.
 
Denis Vlček a Jakub Záruba

Fotogalerie: Den dětí v 5. třídě