Exkurze - 9. třída

27.09.2019 08:25

Dne 25.9 jsme se jako 9.třída společně s paní učitelkou Burešovou a paní asistentkou Novákovou vydali na přírodopisno-dějepisnou exkurzi do Brna. Myslím, že si můžu dovolit mluvit za celou třídu a říci, že to bylo velmi zajímavé.

Když jsme dojeli do Brna, šli jsme rovnou do Moravského zemského muzea na prohlídku o minerálech a horninách. Paní co nás prováděla, byla velmi milá a řekla nám toho spoustu nového. Zjistili jsme, kde všude se minerály nachází, například v zubní pastě je fluorid. Dále jsme si muzeum procházeli a viděli jsme další zajímavé exponáty. Kluci dokonce našli i jejich oblíbený uran. Do toho, když jsme si prohlíželi vytríny s minerály, nám paní průvodkyně vše popisovala.

Prohlídka nám skončila a přemístili jsme se na náměstí, kde jsme měli hodinový rozchod. Každý si šel kam chtěl, ale myslím, že velký zájem byl o Mc Donald’s. Po hodině strávené na náměstí jsme se pomalu přesouvali na šalinu. Šalinou jsme potom jeli k Vile Tugendhat, kde jsme měli další prohlídku. Tam jsme narazili taky na skvělou průvodkyni, vše nám krásně vysvětlila a dozvěděli jsme se spoustu dalších nových věcí. Jsem moc ráda za návštěvu téhle vily a všem to můžu jen doporučit. Je to vlastně taková moderně zařízená historická vila.

Děkuji paním učitelkám za skvělý výlet, moc jsem si ho užila a myslím, že i celá moje třída.

Laura Macháčková



 

 

Fotogalerie: Exkurze - 9. třída