Informace ke stávce

20.11.2023 12:27

Vážení rodiče,
oznamujeme Vám, že se všichni zaměstnanci ZŠ a MŠ Bohdalice rozhodli připojit k jednodenní výstražné stávce, která proběhne v pondělí 27. listopadu 2023.
Škola bude celý den uzavřena, pokud se na politických jednáních nepodaří najít takové řešení, které by stávku zažehnalo.
Jsme si vědomi toho, že naše rozhodnutí Vám přinese starosti se zaopatřením Vašich dětí. Přesto Vás chceme požádat o pochopení a podporu našich požadavků.
Stávka, do které vstupujeme, není stávkou za zvýšení platů pedagogů, jak je všem některými politiky podsouváno. Je to stávka za zachování současných podmínek ve vzdělávání, je to stávka za budoucnost a kvalitu vzdělávání Vašich dětí, našich žáků. Je to stávka proti chystaným změnám ve školství, které neznamenají žádný posun vpřed, ale několik kroků vzad.
Společným zájmem nás učitelů i Vás rodičů je rozvoj našich žáků. Nebudeme stávkovat za sebe. Budeme stávkovat za možnost kvalitního vzdělání, důstojného zázemí a bezpečného prostředí pro Vaše děti. Právě ony jsou budoucností nás všech.
Celá společnost nyní neprožívá jednoduché období. Cesta ven z krize by však rozhodně neměla směřovat přes nekoncepční změny a škrty ve školství.
Děkujeme za pochopení.

Pracovníci ZŠ a MŠ Bohdalice


Mgr. Bc. Karin ŠULCOVÁ
ředitelka školy

 

Informace ČMOS.pdf