Les ve škole počtvrté

02.06.2019 22:42

U příležitosti Mezinárodního dne dětí jsme skloubili příjemné s užitečným a počtvrté jsme spojili síly s naším panem lesníkem. 

Ten s námi sice v pátek nemohl vyrazit na naši velkou výpravu za pokladem, ale pomohl nám nachystat téměř všechny úkoly a hlavně připravil cílovou odměnu, kterou museli žáci najít. 

Cesta k pokladu nebyla lehká, páťáci museli poctivě odpovídat na otázky, které jsme probírali v průběhu předchozích tří projektových dnů. 

Šli jsme od školy do Kozlan, na obě místní hřiště a pak po cyklostezce k rybníku, kde jsme měli domluvené, že budeme opékat buřty a pan starosta nám umožnil použít zázemí rybářské chaty. Žáci byli rozděleni do 4 družstev a cestou plnili různé zákeřné úkoly a hledali odpovědi na nelehké otázky. Za každou  správnou odpověď získávali písmenka, ze kterých museli složit heslo, které mělo odemknout poklad. Když došly otázky a nebylo ještě zcela jasno, museli hráči získat písmenka jinak - oběhnout rybník, jedno kolo, jedno písmenko. A pak už to šlo jako na drátkách. Během čtvrt hodiny měli všichni své zasloužené odměny, uklidili jsme po sobě okolí chaty a vyrazili zpátky do školy. 

Akce se žákům líbila a všichni děkujeme za spolupráci Ing. Petříčkovi a doufáme, že v září budeme pokračovat!

 Jana Žďárská a Martina Pokorná

 

 

Fotogalerie: Les ve škole počtvrté