Matematická a fyzikální olympiáda

12.05.2014 12:06

V letošním školním roce naši školu opět reprezentovalo několik žáků v okresním kole Matematické a Fyzikální olympiády. Kategorie sedmých tříd teprve proběhne, už nyní však víme, jak se někteří naši žáci umístili. 

Matematická olympiáda: 

V kategorii Z6 naši školu reprezentovali Luther Siakhel a Jiří Karabina. Luther se umístil na nádherném druhém místě, Jirka na sedmém místě. 

V kategorii Z7 naši školu reprezentovali Tomáš Petko a Leona Ševčíková. Tomáš se umístil na osmém místě, Leona na desátém. 

V kategorii Z8 naši školu reprezentoval Vojtěch Hanč. Umístil se na sedmém místě. 

Úspěchů našich žáků si ceníme o to více, že soupeři nám byli nejen nejlepší žáci ze základních škol z okresu, ale také žáci ze tříd s rozšířenou výukou matematiky a z gymnázií. O tom, že k postupu do okresního kola bylo nejprve potřeba zvládnout kolo domácí, což účastníkům zabralo přibližně 20 hodin volného času, se dále rozepisovat nebudu. 

 

Fyzikální olympiáda: 

V kategorii F8 naši školu reprezentoval Vojtěch Hanč. Se ziskem 11 bodů se umístil na 11. místě. 

Kategorie F7 - Archimediáda teprve proběhne, už nyní ale víme, že naši školu budou reprezentovat Tomáš Petko a Leona Ševčíková

 

Pythagoriáda: 

A posledním úspěchem byl výkon Jiřího Karabiny, který úspěšně prošel školním kolem Pythagoriády a 23. května nás bude reprezentovat v kole okresním. 

 

Jakub Vaštík