Preventivní přednáška policie ČR

14.10.2011 21:22

Ve středu 12. října 2011 byli naši prvňáčci pozváni do MŠ na Preventivní přednášku Policie ČR.Zde se od mluvčí vyškovské Policie dozvěděli a zopakovali si zásady bezpečného přecházení přes silnici, k čemu slouží semafory, jaké znají dopravní značky, co nesmí chybět ve výbavě každého malého cyklisty a jak se zachovat, když dítě na ulici osloví cizí člověk.

V druhé části nás venku před školkou dva policisté z Bučovic seznámili se svou výstrojí i výzbrojí, děti si mohly obléci neprůstřelnou vestu, vzít do ruky pendrek a obušek a dokonce si posedět v policejním autě.
Puštění majáčku se sirénou bylo tečkou na závěr povedené akce.
 

Mgr. Leona Venerová

třídní učitelka 1. ročníku

Napsali v novinách: 

 

MŠ i ZŠ Bohdalice a prevence

VYŠKOVSKO: Policisté navštívili děti v základní i mateřské škole 

Ve středu 12. října navštívili policisté Preventivně informační skupiny Vyškov a Obvodního oddělení Policie České republiky Bučovice děti v mateřské škole v Bohdalicích i prvňáčky tamní základní školy. Malí účastníci silničního provozu si vyzkoušeli, jak přejít bezpečně vozovku. Také si, především předškoláci, povídali o tom, co je důležité při jízdě na kole. Policisté jim také osvětlili význam reflexních prvků. Děti také již vědí, jak se zachovat při kontaktu s cizím člověkem a jak si počínat, když jsou sami doma. Největším zážitkem však pro ně byla ukázka výstroje a výzbroje policistů. Možnost nechat si nasadit policejní čepici, pouta, či vyzkoušet neprůstřelnou vestu. Neméně zajímavé bylo pro děti i policejní vozidlo. Na závěr byli všichni za aktivní přístup odměněni drobnými dárečky.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 13. října 2011

Fotogalerie: Preventivní přednáška policie ČR