SEV Jezrko z pohledu druháka

05.12.2016 15:55

V pátek 2. prosince společně vyrazily 1., 2. a 3. třída do Střediska ekologické výchovy  Jezírko v Brně. Zde jsme se rozdělili po třídách na 3 skupiny.

1.a 2. třída se pustily do výukového programu Dřevěný svět. Děti si nejprve procvičily a prohloubily své znalosti ze světa stromů, zahrály si didaktické hry o listnatých a jehličnatých stromech, prohlédly si mikroskopem i pouhým okem viditelné různé druhy obyvatel stromů od těch nejmenších brouků až po vycpané modely lesních živočichů, hmatem i čichem vyzkoušely rozpoznat jednotlivé přírodniny. Pak se děti pustily do vlastnoruční výroby bramborové placky pečené na kachlových kamnech tak, jak se dříve opravdu pekly.

S plnými bříšky jsme se vydali do sluníčkem ozářeného lesa, zahrát si hry přímo v lesním terénu, vyzkoušeli jsme si důmyslně vyrobené hudební nástroje ze dřeva a zaujalo nás přírodninové pexeso.

S Jezírkem jsme se loučili jen neradi, leč návrat zpátky domů se neúprosně přiblížil. Plni dojmů a zážitků jsme nasedli do autobusu a vydali se na cestu zpět. Pěkné zážitky umocnilo i nebe ozářené téměř jarním sluníčkem.

 

 

Mgr. Leona Venerová

Fotogalerie: SEV Jezrko z pohledu druháka