Školní výlet 4. a 5. třídy

24.06.2013 09:49

Úterý 18.6. se stalo dnem D, na který se mnoho žáků těšilo už několik týdnů. Přišel den výletů. Žáci 4. a 5. ročníku se pěšky vydali zdolat nedalekou Národní přírodní rezervaci Větrníky.

S ohledem na hrozivý sluneční žár, vyšli hned v půl osmé ráno od školy, aby nejdelší přesun po silnici ušli v relativním chládku. Celá cesta byla provázena místy nelítostným soubojem čtyř družstev, který nakonec vyhrál žlutý tým ve složení Terka T., Jirka, Denis a Tom Z. Ale i výkony ostatních družstev byly výborné a tak drobné odměny se dočkal každý z účastníků. Na programu byly jak sportovní, tak i poznávací a znalostní testíky. Poznávaly se rostliny, pracovalo se s mapou, běhalo se pro kamínky, házelo míčkem na cíl, doplňovala se přísloví a došlo i na prověření znalostí o NPR Větrníky. Ve stinném lese se pak opékaly špekáčky a poté ještě proběhla velká lesní hra ve skládání puzzle. Tak se děti dozvěděly, že se jde už jen 8x do školy a jsou tu prázdniny. Ale pak se jen 65x vyspíme a zase se uvidíme :-) 

Ani spalující slunce neubralo nikomu na náladě  a všichni zdárně dorazili do cíle výletu, na autobusovou zastávku v Kučerově. Pravda, každý unavený z odšlapaných nejméně devíti kilometrů i děsivého vedra, ale bohatší o spoustu zážitků. A teď nezbývá, než přečkat posledních pár školních dní a rozjet to naplno - o prázdninách!!  :-)

 

Jana Žďárská

Fotogalerie: Školní výlet 5. třídy