Starší žáci pomáhají nejmladším

09.09.2018 21:24

I v letošním školním roce jsme navázali na projekt Patronace žáků 8. ročníku nad našimi prvňáčky. Hned 2. školní den prvňáčky čekalo překvapení. Do třídy k nám přišli starší kamarádi z 8. ročníku se svým třídním p. uč. Radimem Klvačem. Dívky se hned ujaly roztomilých děvčátek z 1. třídy, chlapcům to chvíli trvalo, než si vybrali toho svého klučíka. Společně se seznámili, rozvykládali se o tom, co je baví, kde bydlí a třeba kolik mají sourozenců. Někteří se pustili do kreslení, jiní si zase vytáhli různé hry a povídání nebralo konce. Rozloučit jsme se museli už se zvoněním na konci hodiny.

Od tohoto prvního seznámení se k nám do 1. třídy téměř každou přestávku vrací většina dívek za svými malými kamarádkami, občas sem zavítají i kluci. Pomáhají nachystat si věci na výuku, pochválí svačinku, pomůžou s úklidem i s hledáním úboru do tělocviku. Prvňáčci se s nimi za to ochotně podělí se svými novými zážitky ze školy, pochlubí se prvními jedničkami.

Těšíme se, že si společně tento (a snad i příští) školní rok užijeme, třeba si i něco vyrobíme, zasoutěžíme si nebo se společně vypravíme na výlet.

 

 

 

Mgr. Leona Venerová

tř. uč. 1. ročníku

 

Fotogalerie: Starší žáci pomáhají nejmladším